top of page

Acerca de

Marble Surface
Image by and machines

Явор Стоянов

Проблем с наркотици и хазарт в продължение на около 10 години.

Неговото Свидетелство

       Здравейте, на 31 години съм, от Сливен. Ще започна моята история с датата 12 откомври 2019 г., защото тази дата е ключова за мен! На тази дата влязох в центъра за рехабилитация. Как стигнах до там ли? Имах проблем с наркотици и хазарт в продължение на около 10 години. Естествено, не започнах веднага с метамфетамин, а малко по малко се приближавах към него. Kогато бях на 16–17 г., започнах с цигари, марихуана, алкохол и малко по малко, все по-често започнах да взимам и метамфетамин. Когато навърших 20 г. вече имах проблем с наркотиците, но не смятах, че са проблем. Тогава цялото ми обкръжение приемаше наркотика и за мен беше нормално всичко, което се случва. Започнах да го приемам заедно с марихуана, за да сменя ефекта и така се привързах и към нея. Не след дълго започнаха проблеми с приятели, семейство; депресии.

В един момент разбрах, че имам проблем. Започнах да мисля как мога да спра да приемам наркотици и да не трупам дългове. Докато мислех как можех да спра, изпробвах няколко варианта: да спра сам, чрез воля, преместих се при момиче в голям град, защото мислех, че това е, което ми трябва, за да спра. Опитах чрез тренировки във фитнес зали, смяна на компанията, смяна на града, затваряне вкъщи, психолог, но нищо от това не даде резултат. Докато изпробвах всичко това, години наред проблемът се задълбаваше все повече. Хазартът също влезе в живота ми, и то с голяма сила. Бях безсилен пред всичко, което правех, а не исках да го правя...

Започнах да търся в интернет начини как да се преборя с наркотиците: комуни и центрове, защото не виждах изход. Дори имаше момент, в който се бях помирил, че така ще изживея всичките дни до края на живота си – сам и самотен, в депресия и самосъжаляващ се. Точно тогава видях светлина в тунела! В интернет намерих център за рехабилитация, който още не беше отворен. Имаше въвеждащо видео, което много ми хареса и се свързах с ръководителя на центъра, Дмитрий Капров, с когото разговорях по телефона. Той ми разказа набързо своята история, как е вземал наркотици, как е успял да се откаже от тях и ме увери, че има начин. Бях обнадежден и веднага, на момента реших да вляза в този център „Път към свободата“. Разбрахме се и още същата седмица, в която бяхме говорили, пристигнах.

       Аз бях готов на всичко, само да мога да променя начина си на живот. Интересното беше, че влизайки, трябваше да оставя всичко зад себе си – наркотици, хазарт, цигари, алкохол – а не можех да си представя как ще го направя. След като влязох в центъра, разбрах защо трябва всичко наведнъж да оставим. Чувствах се страхотно.

       Бях взел решение да изпълнявам всичко, което ми се кажеше от лидера! Вярвах, че така ще премина по-леко през целия процес. След известно време започнах да поемам отговорности и да се усъвършенствам. Четях книги и Библията. Започнах да помагам на господин Карпов и да ставам все по-добър. Преминах етапите на програмата и вече една година и четири месеца живея в пълна свобода.

       В настоящия момент аз съм лидер в същия център, помагам на хора, които имат проблеми, подобни на моя, да се освободят от тяхната зависимост веднъж и завинаги! Чувствам се на мястото си и нямам намерение да се връщам към стария начин на живот! Вече съм нов човек с ново мислене и нови ценности и навици!

       Какво ми помогна да получа този резултат? - Спазване на 12-стъпковата програма ,‚Път към свободата‘‘ и прилагане на принципите ѝ! Ето някои от принципите, които ме промениха:

- Преди намирах грешките на хората за тяхна слабост и ги упреквах, но след като разбрах как трябва да приемам хората, започнах да им давам съвети как могат да се поправят

- Преди бях разсеян и разхвърлян, но сега, чрез работа върху себе си, станах организиран и подреден

- Преди не понасях забележки и непрекъснато се оправдавах за всичко, а сега вече се научих да не се оправдавам, а да приемам критика

- Преди живях по плътски неконтролиран начин, а сега живея по духовен начин, който напълно мога да контролирам

       Надявам се, че моята история ви е била полезна!

Искаш и ти свобода?

Направи първата стъпка като оставите вашите данни за контакт и ние ще се свържем с Вас!

ПОЛЕЗНИ СТАТИИ

bottom of page