top of page

Acerca de

Marble Surface
Image by and machines

Даниела Захариева

Съпруг, зависим от алкохол.

Нейното Свидетелство

            Казвам се Даниела Захариева, на 47 г. от гр. Камено, обл. Бургас. Израснах в любящо работническо семейство с по-голямата ми сестра. Баща ми беше честен човек, работеше като строител и често се прибираше от работа пиян и без заплата. Майка ми, от своя страна, беше недоволна от липсата на средства и вдигаше скандали. Опитваше да балансира проблема с подаръци за нас. Детският ми ум не разбираше защо родителите ни се карат толкова често. Сестра ми беше буйна и непокорна в тийнейджърските си години и създаваше доста неприятности на родителите ми. Ставах свидетелка на чести наказания и бой от страна на баща ми над сестра ми. Страхувах се да се прибера, защото ако всички бяха у дома, имаше скандали. Неусетно се оказах „любимката" на родителите си, защото нямах собствено мнение и страхът от баща ми ме държеше далеч от пакости и проблеми. Имах две неуспешни връзки в тийнейджърските си години, заради които изгубих доверието си към мъжете. 

            На 18 г. повярвах в Бога чрез сестра ми, а също така нашата баба вече ни беше говорила за вярата. Не след дълго с моя приятелка заминахме за София, за да учим в Библейско училище „Оазис на любовта“. Там се запознах с бъдещия си съпруг, Венислав. След три месеца направихме сватба в Бургас и заживяхме при родителите ми. Вени беше доста неуверен и болнав. Решихме да се преместим при неговите родители в гр. Монтана. Там се родиха двете ни чудесни момичета Михаела и Петя. За съжаление бащата на Вени беше алкохолик и имаше още повече скандали и напрежение. Децата ни растяха в атмосфера на спор и неразбирателство.

            В Монтана живяхме единадесет години. Бяхме на квартира, съпругът ми не можеше да си намери постоянна работа и често отсъстваше от дома, бяхме затруднени финансово. Започна да пие всяка вечер и скандалите не закъсняха. Не осъзнавах, че алкохолът е причината за лошите ни взаимоотношения. Решихме да се върнем отново в Бургас, за да предложим повече възможности на децата ни. Така продължихме десет години, живеейки по квартири. Бяхме изключително затруднени финансово. Наем, сметки... Децата ни растяха потиснати и без самочувствие. 

            През 2014 г. се случи чудо, купихме къща в градчето Камено, на 20 км от Бургас, където успяхме да установим нашия дом! Голямата ни дъщеря, Михаела, замина в София да следва и при нас остана малката, Петя. Проблемите се засилиха, вече не можехме да си говорим спокойно със съпруга ми, да планираме, да си показваме уважение и любов. Животът ми се превърна в една рутина, без емоция и стимул.

            Една нощ преди две години, почти в просъница, чух по БХТВ разговор, който беше между водещия и сем. Карпови. Усетих надежда и знаех, че те са моят отговор. На другия ден се свързах с Дима по телефона и след месец се срещнахме в Бургас. Срещата със сем. Карпови ми даде кураж, надежда и вяра. Разбрах, че има шанс за мен и семейството ми. 

            По-късно имах сън, чрез който получих потвърждение, че съм на прав път. Започнах да се обучавам в 12-те стъпки на промяната, дори две нива. Малко след това, Дима ми предложи да изкарам и курс за лидери. Днес, вече две години, имам група за съзависими в моя град. Оттогава имам мир с Бога, със себе си и с другите хора. Промяната започна да се случва бавно, но сигурно в мен и в мислите ми. Семейството ми също я  забеляза. Отскоро съпругът ми спря алкохола и върви бавно и сигурно към промяната. Вярвам, че това, което се случва с моя живот, ще послужи и на много други жени, изгубени в борбата със зависимостта.

            Бог помогна на мен чрез огромното движение "Път към свободата" в лицето на Катя и Дима Карпови. Вярвам че всеки, който търси свободата и желае да се промени, ще успее, ако е готов да се откаже от собствените си претенции и желания и се довери на Бог, Който знае и може повече от всички нас!

            Винаги има надежда за промяна, стига да я искате с цялото си сърце, душа и ум. Обучете се чрез 12-те стъпки, духът ви ще се новороди, душата ви ще си почине от борбите и тялото ви ще оздравее! 

            Огромно благодаря на пастор Наталия Потопаева, авторката на движението, и на всички, посветили живота си за спасението на хиляди хора от зависимостите в този свят! 

            Благодаря ви, семейство Карпови, благодаря и на тези, с които вървим заедно по нашия Път към свободата! 

                        С обич: Даниела Захариева

Искаш и ти свобода?

Направи първата стъпка като оставите вашите данни за контакт и ние ще се свържем с Вас!

ПОЛЕЗНИ СТАТИИ

bottom of page